news-details

4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı

“Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin açılışı Karaalioğlu Parkı’nda Antalyalıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek odası başkanları ile dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şefleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Antalya’nın eksik parçası olan gastronominin 4 yıl önce Muhittin Böcek tarafından doldurulduğuna dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, “Muhittin Başkan’a Gastronomi Festivali için teşekkür ediyorum. Antalya’da artık eksik fotoğraf  tamamlandı. Antalya artık gastronomi dünyasının buluşma noktası haline geldi. Bu artık sadece Antalya’nın tanıtımı değil, Antalya’nın o güzel mutfağını tüm paydaşlarıyla paylaşan bir organizasyon olmanın ötesine geçmiştir. İyi yemek iyi malzeme ile olur. İyi malzeme, güzel malzeme ise Antalya’nın bizzat kendisidir” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Uluslararası FoodFest Gastronomi Festivali’nin her geçen yıl büyüyüp geliştiğini söyledi. Antalya’nın iki büyük gücünü, Antalya’nın lokomotifi olan tarımı ve turizmi, gastronomi ile birleştirdiklerini belirten Başkan Böcek, “Antalya’mızın verimli topraklarında yetiştirilen eşsiz ürünlerini yerli yabancı 27 milyon ziyaretçimiz ve vatandaşlarımız ile bir araya getiriyoruz. Çiftçimizin alın teri ile yetiştirdiği ürünleri dünya mutfağında başarılarını kanıtlamış ödüllü şeflerle gastronomi dünyasına sunuyoruz” diye konuştu. 

Şehrimizi sadece denizi, güneşi ve mavisi ile değil; yerel mutfağının cazibesi ile de tercih edilir hale getiriyoruz diyen Başkan Muhittin Böcek, şöyle konuştu: “Antalya’mızı ziyaret eden misafirlerimize deniz, kum, güneşin yanı sıra piyazımız, serpme böreğimiz, kabak tatlımız gibi birçok yöresel ürünümüz de hafızasında yer bıraksın istiyoruz. Nasıl ki Roma için sadece tarihi eserleri değil, pizzası, dondurması, tatlısı mutlaka denenmeli deniliyorsa, Antalya’mıza gelen ziyaretçinin de zengin mutfağımızdan, tropikal ürünlerimizden, 19 coğrafi işaretli ürünümüzden muhakkak bir kısmını tatsın, bilsin istiyoruz. Antalya’nın saklı kalmış lezzetlerini, yerel ürünlerini otel, restoran gibi işletmelerimizin menülerinde yer vermeli, yerel ürün zenginliğimizin tanıtımına her platformda ağırlık vermeliyiz.”

 

  Hibya Haber Ajansı